Tuesday, June 18
Shadow

6 enkle, men utrolige stuebelysningsideer for å lyse opp rommet


Belysning er spillveksleren for ethvert godt designet rom. Effektiv belysning gir dybde og dimensjon til et rom ved å endre atmosfæren og energien i rommet. Balansen mellom lys og skygge setter stemningen og gir liv til rommet. Stuebelysningsideer kan være ganske overveldende mens du gjør stuen din, siden du ikke vil over- eller undergrave sjarmen til rommet.

Ideer til stuebelysning

Bruke hjørner for stuebelysningsideer

Bruke hjørner for stuebelysningsideer

En stue komplett med møbler er nødt til å ha døde hjørner eller mellomrom som er perfekte for et sidebord for å fullføre utseendet. Lommer som disse er akkurat de rette stedene for noen allsidige stuebelysningsideer.

Gulvlamper er et perfekt valg for slike hjørner. Atmosfæren i rommet vil diktere lyseffekten til gulvlampen – velg en skyggelagt lampe for en subtil stille effekt, en invertert gulvlampe for omgivelsesbelysning, mens en flerhodet gulvlampe kan brukes for estetikk så vel som noen lysere lys i rommet.

I tilfelle stuen din har en liten nisje som du vil gjøre til favorittlesehjørnet ditt, kan du heve utseendet til rommet med noen pendellamper som henger over. Lag en fokuseffekt, design et koselig hjørne ved å plassere noen komfortable puter og puter mens du nyter en avslappende kveld med en varm kopp av favorittdrikken din mens du synker ned i bøkene dine.

Sidebord fungerer godt for en rekke bordlamper. Velg lamper som passer innredningen og designet i rommet, alt fra moderne minimalistiske lamper til dekorative glassmalerier, det er mange valg. Endre lysstyrken avhengig av formålet med lampen!

Senterstykker for stuebelysningsideer

Senterstykker for stuebelysningsideer

Senterstykker for stuebelysningsideer

Gjør en uttalelse med stueinnredningen din ved å installere et utsmykket midtpunkt for rommet ditt. Du kan velge klassiske krystalllysekroner eller velge fra mer moderne stykker. Designtips – se etter lysarmaturer som har dimmere som kan justeres for å senke tonen i belysningen for en koselig, myk glød.

En overdimensjonert lysekrone kan gi rommet et glamorøst og slående utseende, mens minimalistiske taksentre er de mest trendy valgene i det siste. Marokkanske fargede lanterner kan virke det riktige valget for en Boho-stue. Det er mye variasjon å velge mellom, inkludert materiale, farge, form, størrelse og mønster. Den generelle designstilen til rommet er avgjørende når du skal velge en sentral taklampe for stuen.

Vurder størrelsen på lysekronen til andelen av rommet når du velger en og sørg for at du har riktig høyde under installasjonen. Et uforholdsmessig fokuspunkt i taket kan ødelegge utseendet ved å få det til å se visuelt forstyrrende eller overveldende ut.

Indirekte stuebelysningsideer

Indirekte stuebelysningsideer

Indirekte stuebelysningsideer

En av de mest populære ideene for stuebelysning er bruken av indirekte omgivelsesbelysning som bader rommet i en varm, myk glød. Sett den rette stemningen mens du nyter litt vin og ost på en koselig kveld med dine kjære for en filmkveld mens den innfelte buktbelysningen virker magien i rommet.

Dette er den best egnede belysningen for et teater eller mediarom, da den minimerer skygger og reflektert gjenskinn. Det er også ganske mye brukt i oppholdsrom, da det har en tendens til å understreke rommet og eliminere mørke flekker som lyser opp rommet jevnt.

Mens du velger indirekte stuebelysning, forstå og velg den riktige stilen som passer dine personlige preferanser. Individuell belysning som innfelt karnappbelysning eller veggbelysning har en unik lyseffekt. Du kan til og med velge et indirekte anheng for å tjene formålet med et hjørne av rommet.

Stemningsbelysningsideer for stuen

Stemningsbelysningsideer for stuen

Stemningsbelysningsideer for stuen

Å dekorere et rom er aldri komplett uten å legge til noen søte detaljer til innredningen fra noen aksentstykker. Dekorativ belysning er en stor ting akkurat nå, og alternativene er ganske ubegrensede. Velg stiler som passer til rommet ditt og legg det koselige, personlige preget til rommet for å fullføre det.

Fairy-lys er nå enorme på hjemmeinnredningsmarkedet. Lysene forstørrer rommet øyeblikkelig samtidig som de opprettholder et elegant utseende og myk glød, og er det perfekte tillegget til hjørneplanten – pakk den rundt eller plasser den ved foten av potteplanten – det vil garantert få rommet til å gnistre av magi. Du kan også legge en haug med eventyrlys i en klar glassflaske for et ganske stilig DIY-bord midtpunkt.

Med et klassisk utseende gjør lanterner et sterkt comeback innen hjemmeinnredning. En matt svart for en elegant sjarm, eller en trelykt for et rustikk utseende, velg en som passer din smak. Tenn et duftsøylelys inne i lykten og plasser det i et hjørne av rommet for en subtil, dempet effekt for kvelden.

For en eklektisk eller Boho-innredning er tilpassede neonlys den perfekte passformen for å fullføre puslespillet. Et “Dream” eller “Be Happy”-skilt innrammet i en lys neonfarge vil garantert endre atmosfæren i rommet og bringe litt energi til rommet. Kompletter neonfargen med resten av dekoren for å få den til å skille seg ut!

Oppgavebelysningsideer for stuen

Oppgavebelysning er ofte forbundet med belysningen som brukes til arbeidsområdet på et hjemmekontor. Det er imidlertid et smart valg å fremheve enkelte spesifikke rom som bardisken. Du kan aldri gå galt med arbeidsbelysning under skap for diskområdet ditt. Skjul profillysene dine i skapene ovenfor.

Lys opp skapet med noen direkte spotlights som får glassene til å glitre mens taket lyser opp under skapbelysningen. Lag en designvegg med et speil bak for et ekstravagant utseende!

Veggbelysning i stuen

Hold et tradisjonelt preg i stueinnredningen din ved å installere nattbordslamper for belysningsformål i stuen. Fremhev ethvert stykke statement-kunst eller lag en mønstret, men likevel dempet lyseffekt ved å plassere boblelys på veggen. Velg et moderne nok deksel til å matche din designstil og lysne opp mørke hjørner raskt og enkelt!