Friday, July 19
Shadow

Denne planten holder gnagere ute av hagen din


Det er ingenting som å plante en haug med nye blomster eller oppdatere landskapsarbeidet ditt bare for å våkne til at det hele blir spist av gnagere, eller å plante en stor grønnsakshage og se hoder av romainesalat fortsette å vokse og større og større, og rett før du går til høste den, ble den spist av en liten kanin som klarte å presse seg gjennom gjerdet.

Hvis du har et problem med mus, rotter eller gnagere i hagen din eller bare i huset ditt, bør du ta råd fra @premacultureplants siste TikTok-video hvor han beskriver en plante som du kan plante rundt huset, hagen og hagen for å fortsette å irritere. gnagere i bukta.

Dette lavtvoksende bunndekselet kalles Panadol og vil holde gnagere unna mens det vokser aktivt. Det er medlem av Lamiaceae-familien, den samme plantefamilien som mynte. Den er spiselig og trygg å holde rundt barn og kjæledyr, smaken er ganske bitter, selv om den ikke nødvendigvis brukes til smak, selv om den har en oregano-lignende lukt. .

Denne planten, som fungerer som skadedyrbekjempelse, har også utrolige medisinske egenskaper. Ved å bruke de pulveriserte bladene har de blitt brukt til å behandle forkjølelse og har vist seg å virkelig forkorte varigheten av forkjølelse, samtidig som de reduserer feber og hjelper sår hals hos folk som har mandler.

Planten har korte, runde, kløverlignende blader og grener som mynte. De er lysegrønne i fargen, men har varierende nyanser gjennom hele planten, og skaper et elegant bunndekke som også tjener et seriøst formål.

Liker du det du leser? Sørg for å følge oss på Google Nyheter for de siste oppdateringene.