Tuesday, July 23
Shadow

Fantastiske store levende eiker på Becks Prime i Houston


25. august 2022

Hvis du trenger et øyeblikk med zen, eller takknemlighet og glede for å løfte humøret ditt, kan du dra til Houston … et burgersted. Ikke et hvilket som helst hamburgersted. På Beck’s Prime på 2615 Augusta Drive, nær krysset mellom Westheimer Street, finner du to helt massive, tentaklerte levende eik på baksiden av restauranten. Selv om du vet at de er tilbake der, er det et sjokk å se dem i deres langvingede, horisontale herlighet. Og hvis du finner dem i ærefrykt, som jeg gjorde, kan du gå rundt dette fantastiske treet og skrike. Hvor fantastisk! Og andre middagsgjester som spiser hamburgere og pommes frites og smiler til deg mens du tar dusinvis av bilder.

Bakes skryter av at disse trærne serverer en av de beste burgere jeg noen gang har spist, tilberedt på bestilling og grillet over mesquitekull. Stek selv også. Sett deg så ned under treet for å nyte dem. Uansett hvor varmt eller kaldt det er ute (haha, det er Houston), har du ingen unnskyldning for å gå glipp av samhandling med disse plantene innendørs.

Becks beskyttede trær – og engasjerte treelskere og naturelskere – med tre store dekk som flyter over rotsonen til levende eiker. I stedet for grusstier og vannfylte plener, betyr en lite vedlikeholdsfri asiatisk sjasminlapp (eller uteplass!) ingen behov for torner, ugress, kjemikalier og gigantiske levende eiker.

Becks hevder at trærne er over 400 år gamle, og jeg tror ham. Dette betyr at frøplanten vokste tidlig på 1600-tallet da pilegrimene landet ved Plymouth Rock. Da Shakespeare skrev Hamlet. Når ble Taj Mahal bygget?

Da Houston ble grunnlagt i 1837, hadde disse trærne vokst til 200 år gamle eksemplarer. Houston brøt ut mange ganger i løpet av de neste 200 årene, og trærne fortsatte å vokse, og til slutt slengte de gigantiske lemmene sine over bakken som virkelig store levende eiker. I mellomtiden vokste byen opp rundt dem – en by som unngikk reguleringslover for utvikling. Orkaner og flom har herjet byen mange ganger. Tørker har kommet og gått. På en eller annen måte unngikk trærne alle de kulene.

Da Becks Prime kjøpte eiendommen i 1988, ifølge Buzz magazine, “hvilte trelemmene på bakken. [Becks] En 210-tonns kran ankom og flyttet lemmene over på trestolpene du ser i dag. Det var en ganske delikat prosess. “De hadde et stetoskop, som et fra et legekontor,” sa Alice [Sarmiento, Becks Prime marketing manager]. Noen lyttet til treet [with the stethoscope]….Hvis de hørte en sprekk, ville de si: Stopp!'”

Ifølge et informasjonsskilt var selve restauranten designet for å flyte 18 centimeter over bakken for ikke å forstyrre trerøttene. Et forbikjøringsfelt, som går under en baldakin av spredte trær, er asfaltert med håndfunnet asfalt i stedet for betong eller asfalt.

Trær er fantastiske, og det er enda mer utrolig at de trives midt i en travel by, omgitt av høye bygninger og travle gater.

Becks har gjort det enkelt og tilgjengelig å nyte dem, og skal ha ros for å være en så god forvalter av trærne.

Datteren min flyttet nylig til Houston for et internship, så jeg vil ha mer grunn til å komme tilbake snart og sjekke ut The Bake Tree.

Neste gang går jeg nok om kvelden, for å se de lett innpakket druekulene som henger fra grenene.

Men en dagstur er flott, når du kan slappe av under baldakinen av trær som filtrerer lyset.

God mat. En levende by. Og store trær. Nå er det på tide å dra tilbake til Houston.

Jeg tar gjerne imot kommentarer. Rull til bunnen av dette innlegget for å legge igjen et. Hvis du leser en e-post, klikk her for å gå til Digging og finne kommentarfeltet nederst i hvert innlegg. Og hei, har noen videresendt denne e-posten til deg og du vil abonnere? Klikk her for å få Digging levert rett i innboksen din!

__________________

stave dypt

Det er saftig tid Austin Cactus and Succulent Society høstutstilling og salg 3. og 4. september på Austin Area Garden Center i Zilker Botanical Garden. Inkluderer en plantevisning, plante- og keramikksalg, stille auksjon og plantelodd. Åpent fra 10:00 til 17:00. Inngang til hagen er gratis mot avgift.

Lær om hagedesign fra ekspertene her Hagens gnist! Jeg arrangerer private samtaler med inspirerende designere, landskapsarkitekter og forfattere flere ganger i året i Austin. Dette er arrangementer med begrenset inngang som blir raskt utsolgt, så bli med på Garden Sparks-postlisten for å bli varslet på forhånd. Bare klikk på denne linken og be om å legge til. Du finner årets høyttalerbesetning her.

Alt materiale © 2022 av Pam Penick for Excavations. Uautorisert gjengivelse er forbudt.