Friday, July 19
Shadow

Høstmaur: Pogonomyrmex spp. – Profesjonell innen skadedyrbekjempelse


En høstmaur fra Florida. Foto: høflighet og opphavsrett, Gene White, [email protected]

Høstmaur er relativt store, røde til mørkebrune fra 0,25 til
0,5 tommer lang. De kan kjennes igjen på de lange hårene som danner en “børste” eller “skjegg” under hodet. Disse hårene brukes til å rense bena og antennene, bære vann og frø og fjerne sand når du graver reiret.

Høstmaur er polymorfe, med store og små arbeidere. Noen arbeidere er kjent for å legge ubefruktede egg som lever av larver og dronninger.

FOLKHELSESKADER

Det er 22 arter av høstmaur i USA. De fleste finnes i varmere, tørrere områder i vest og sør, men en østlig art (P.badius) forekommer i Florida. De finnes vanligvis på jorder eller plener, hvor de rydder store områder med vegetasjon rundt reiråpningene og samler frø som de lagrer i hulene. Fordi de først og fremst samler frø, invaderer de sjelden strukturer. Imidlertid kan deres tunge spark og aggressive oppførsel gjøre dem til et skadedyr når de oppstår på plener, parker eller atletiske baner. Personer med allergiske reaksjoner på insektbitt bør unngå disse maurene og deres reir. De har til og med vært kjent for å drepe dyr som forstyrrer reirene deres.

Harvester maurtuer er middels til store i størrelse, avhengig av art. Vanligvis blir store områder rundt haugen ryddet for vegetasjon for å hindre skyggelegging, da maur vanligvis oppholder seg inne i reiret den varmeste delen av dagen. Dette er det ideelle tidspunktet for å administrere kontrolltiltak med et riktig merket produkt.

Deres typiske fangstområde er omtrent 300 meter fra reiret, men kan være mer avhengig av arten. De viser to søkemønstre:

  • Maur forlater reiret individuelt og sprer seg i alle retninger ved hjelp av visuelle signaler.
  • Maur forlater reiret og søker langs duftstier for å finne ressurser.
    Selv om de foretrekker frø, lever høstmaur også på insekter. For det meste bruker de imidlertid de store underkjevene til å male frø til et “brød”, som plasseres i lagringsområder som kalles “fjøs” inne i reirene deres for mat hele året.

Noen hogstmaur kan av og til flytte reiret sitt som svar på klimaendringer. Reir kan være opptil 3 fot dype, alt fra én til flere innganger. Haugflatene er noen ganger dekket med små rullesteiner, trekull eller fragmenter av død vegetasjon.
Det er en enkelt dronning i hver koloni som har en relativt lang levetid. For eksempel har Florida høstmaurdronninger blitt registrert for å leve 17 år. Queens of Idaho harvester-maur (P. salinus) er i gjennomsnitt 17 år gamle, men har levd opptil 30 år.

SOMMERVARMERE

Akkumulering skjer vanligvis om sommeren, spesielt på ettermiddagen etter en regnhendelse. Når det gjelder høstmauren i Florida, samles hunnsvermer på overflaten av reiret, hvor de parer seg med hanner som flyr fra reiret rundt. Etter parring flyr de for å starte en ny koloni. Etablerte kolonier kan bestå av 10 000 maur i gjennomsnitt.

Brannmaur og argentinske maur har vært kjent for å invadere fellende maurkolonier ved flere anledninger, og arten er en favorittmat for mange øgler, fugler og andre dyr. De har også ofte “husgjester” i reiret. For eksempel, i en artikkel i Entomological Society of Americas nettpublikasjon, EntomologyToday.org, kaller forskningsentomolog Derek Uhey maurreir for “biodiversity hotspots” fordi midd, sølvfisk, biller, springtails og lignende kan finnes i reir og vil også ” rense fra høstmaurs søppelgroper. ‘, der maur samler avfallet sitt; disse inneholder ofte kasserte frø og er næringsrike miljøer.”

Innlegget Høstmaur: Pogonomyrmex spp. – Fagmann innen skadedyrbekjempelse dukket først opp på Hjemmeguiden.