Tuesday, July 23
Shadow

Hvordan dele hvis denne kolonnen var nyttig for deg


Larry Williams, UF/IFAS-forlengelsesagent
| Spesielt for Daily News

Jeg anser denne kolonnen som et middel til å dele forskningsbasert informasjon om UF/IFAS-utvidelsen. Lesere får den nyeste informasjonen for å hjelpe dem med å utvikle og administrere plener, landskap og hager på en Florida-vennlig måte. I et nøtteskall er dette hva enhver forlengelsesagent/pedagog (noen ganger referert til som en distriktsagent) gjør. De tar forskningsbasert informasjon, primært fra University of Florida og andre Land Grant-institusjoner, og gjør denne informasjonen tilgjengelig for brukergrupper på en rekke måter. Denne kolonnen er en av disse måtene. Jobben til enhver utvidelsespedagog er å gi forskningsinformasjon til folk som kan bruke den forskningen.

Ettersom jeg og andre utvidelseslærere jobber med årsrapportene for 2022 og planlegger undervisningsarrangementene for 2023, kan jeg bruke tilbakemeldingene dine. Jeg vil vite om denne spalten var nyttig for deg.

Flere hagesøyler

Men først, la oss se nærmere på utvidelsen.

Extension er en uformell utdanningsorganisasjon som gir informasjon innen tre hovedområder: Landbruk (som inkluderer hagebruk), Familie- og forbruksvitenskap (tidligere Hjemmekunnskap), og 4-H (Utvidelsens ungdomsprogram). Samfunnsutvikling, marinbiologi og energi er følgeprogrammer.

I 1862 vedtok den amerikanske kongressen og president Lincoln signerte Morrill Act, som etablerte høyskoler i hver stat gjennom landstipend fra den føderale regjeringen. De var kjent som “høgskoler, universiteter eller landtilskuddsinstitusjoner.” Disse høyskolene vil legge vekt på å undervise i praktiske fag som landbruk og husholdningskunnskap.

I 1887 sørget Hatch Act for forsøksstasjoner ved landtilskuddshøgskoler for å forske på landbruksproblemene til disse høyskolene.

I 1914 etablerte Smith-Lever Act Cooperative Extension Service som en del av disse høyskolene som et middel til å formidle praktisk kunnskap oppnådd gjennom forskning. University of Florida er Floridas land-stipend universitet. Gjennom University of Florida Institute of Food and Agricultural Sciences (UF/IFAS) er County Extension-kontorer universitetets “inngangsdør” til alle 67 Florida-fylker.

I Okaloosa County jobber vi direkte med bønder, fiskeindustrien, hagebruksbedrifter, huseiere og 4-H ungdom.

Nå tilbake til spørsmålet “Var denne kolonnen nyttig for deg?” Jeg vil vite. Send meg en e-post på [email protected] og del eventuelle endringer du har gjort på plenen, landskapsarbeidet eller hagearbeidet som et resultat av å lese denne kolonnen. Dette kan inkludere endring av gjødsling, vanning eller skadedyrbekjempelse eller kanskje planting av innfødte eller pollinerende planter. Gi meg også beskjed hvis det er emner du vil at jeg skal skrive om i denne spalten.