Thursday, May 23
Shadow

Hvorfor du ikke bør knuse en kakerlakk


Det er instinktivt: den ser en kakerlakk og knuser den. Eller løpe vekk.

Entomologer fraråder imidlertid å gjøre førstnevnte, fordi kakerlakker kan bære 900 ganger sin egen vekt. Å tråkke på feilen eller dekke den med avis er ikke den beste planen. Du må slå den skikkelig hardt – og selv da vil den ikke alltid dø.

Røyking er den beste måten å drepe kakerlakker på

“De er ekstremt tilpasningsdyktige insekter,” sa entomolog og skadedyrekspert Ryan Smith i et nylig intervju med den spanske avisen ABC.

“Takket være deres sterke eksoskjelett tåler de stor kraft. Eksoskjelettet deres er også fleksibelt, slik at de enkelt kan overføre kraft til bena for løping. Dette er også grunnen til at et enkelt sveip med en avis ikke vil lykkes i å drepe dem.»

Kakerlakker tåler svært alvorlige skader og overlever uten mat i flere måneder, egenskaper som også tjener til å gjøre dem til et så holdbart dyr. Dette er grunnen til at desinfeksjon er en av de mest effektive metodene for kakerlakkkontroll.

Eksperter legger også merke til at hvis du ikke ødelegger eksoskelelettet deres, kan kakerlakker spille døde og rømme senere.

Se også:

Å klemme en kakerlakk kan spre sykdom

Verdens helseorganisasjon anbefaler også å ikke knuse dem, av hygieniske årsaker. Ifølge kroppen, som klassifiserer kakerlakker som «uhygieniske åtseldyr i menneskers boliger», kan knusing av dem spre bakterier ut i miljøet som kan føre til astma, allergier og sykdom.

Faktisk er salmonella, stafylokokker og streptokokker noen av sykdommene som kakerlakker kan forårsake, i tillegg til dysenteri, diaré, kolera og tyfoidfeber.

Fortsett å lese