Wednesday, July 24
Shadow

Ikke la gnagere bosette seg i kjøretøyet ditt denne vinteren


National Pest Management Association gir tips for å forhindre at gnagere invaderer biler

FAIRFAX, VA (4. februar 2020) – Bilproblemer som flate dekk og tomme batterier er ofte forbundet med kaldt vær, men det er en annen potensiell trussel mot kjøretøy om vinteren som bilistene kanskje ikke er klar over – gnagere. Bare i november 2019 hadde nettsamtaler om temaet gnagere funnet i biler en økning på omtrent 1,8 millioner engasjementer *. Denne vinteren oppfordrer National Pest Management Association (NPMA) sjåfører til å ta forholdsregler for å beskytte seg selv og kjøretøyene sine mot trusler fra gnagere.

“Mellom motorvarme, rovdyrbeskyttelse og rikelig med kabler for tygging, er kjøretøyene våre den ideelle kilden til ly for gnagere som søker tilflukt i kaldt vær. Det er mye lettere for disse skadedyrene å komme inn enn bileiere kanskje er klar over – mus trenger bare en åpning på størrelse med en krone for å komme inn, sier Cindy Mannes, visepresident for offentlige anliggender for NPMA. “Det verste vinterværet kommer fortsatt i mange regioner over hele landet, så bilister må være på utkikk etter mus, rotter og andre skadedyr som gjør seg hjemme i bilene sine.”

Et gnagerangrep i kjøretøyet ditt vil ikke bare føre til kostbare bilreparasjoner, men det kan også utgjøre en trussel mot helsen din. Ikke bare er gnagere bærere av sykdommer, inkludert hantavirus som overføres av hjortemus og pest fra rotter, de kan også være et luftveisproblem. Tegn på gnagerangrep i bilen din inkluderer tyggegummi, avføring og gnagde møbeltrekk og isolasjon.

For å unngå trusler mot både kjøretøyet og helsen din denne vinteren, tilbyr NPMA følgende forebyggingstips:

  • Hold kjøretøyet rent: Stablet søppel og papirprodukter fungerer som hekkemateriale for mus.
  • Korriger fuktoppbygging umiddelbart: Vann er en nødvendighet for at gnagere skal overleve, så en lekkasje i varmeren eller våte materialer som er igjen i kjøretøyet vil trekke dem inn.
  • Eliminer inngangspunkter: Et sprukket vindu eller soltak er alt en mus trenger for å sette seg inn i en bil.
  • Vær oppmerksom på garasjen: Kjøretøy som står parkert i garasjer kan fortsatt bli utsatt for gnagere. Gjør ekstra tiltak for å sikre at garasjen er gnagerfri ved å holde søppeldunker dekket, rydde rot og tette åpninger der gnagere kan presse gjennom.
  • Sjekk under panseret: Gnagere har en tendens til å bygge reir i nærheten av motoren på grunn av varmen den genererer.
  • Kontakt en profesjonell: Ta bilen til en profesjonell bilmekaniker hvis det er mistanke om eller funnet et gnagerangrep. En lisensiert skadedyrbekjemper kan hjelpe med et gnagerproblem i hjemmet.

* Funn på internettengasjement fra november 2019 er resultatet av en nylig nettbasert forskningsstudie utført mellom januar 2018 og januar 2020 av Advanced Symbolics Inc. med et representativt utvalg på 274 500 amerikanere.

###

Om Skadedyrforeningen
NPMA, en ideell organisasjon med mer enn 5500 medlemmer, ble etablert i 1933 for å støtte skadedyrbekjempelsesindustriens forpliktelse til å beskytte folkehelse, mat og eiendom mot sykdommer og skadedyr. For mer informasjon, besøk PestWorld.org eller følg @PestWorld på Facebook, Twitter, Pinterest og YouTube.