Tuesday, June 18
Shadow

Iowa-kvinne erkjenner straffskyld for å ha forfalsket ektemannens tidskort


Lærdommen her er at ingen skal ha adgang til å påvirke ektefellens lønn. Det er for farlig, som et statskontor i Iowa har lært.

Saken går tilbake til 2019, og i en uttalelse til media sier Iowa statsrevisor Rob Sand: «Hvis du stjeler skattebetalernes penger, vil vi ta deg og holde deg ansvarlig». Her er hvordan en tidligere statsansatt klarte å gjøre det. I hvert fall til han ble tatt.

Renae Rapp jobbet som administrativ assistent for Iowa Sex Offender Civil Commitment Unit i Cherokee, nordvest i Iowa. I følge Iowa Capital Dispatch var Renaes ektemann, Adam Rapp, en psykiatrisk sikkerhetsspesialist på samme kontor. Iowa State Auditor’s Office sier at han var deltidsansatt.

Etter å ha lagt merke til at Adam Rapp logget flere arbeidstimer enn forventet tidlig i 2021, startet en etterforskning. Det var da tjenestemenn slo fast at Renae Rapp brukte ektemannens nøkkelbrikke for å få ham inn og ut av jobb. Hun gjorde det på dager da Adam ikke engang var i nærheten. Hun gjorde også manuelt endringer i mannens timer før hun sendte inn tidskortet hans gjennom Iowa State Payroll System.

Rett etter avsløringen var Renaes eneste forklaring at hun «prøver å få endene til å møtes». Hun trakk seg deretter og Adam fikk sparken.

Så hvor ille var det og hvor lenge hadde det pågått?

Iowa State Auditor’s Office startet en etterforskning og fastslo at fra august 2019 til februar 2021 betalte Renae Rapps ordning ektemannen $ 52 618,19 i brutto overtidslønn. Des Moines Register sier at Adam Rapp skulle ha mottatt omtrent 4400 dollar i brutto kompensasjon i løpet av den tiden, men i stedet ble betalt mer enn 57 000 dollar. Ytterligere $8 992,47 i relaterte arbeidskostnader ble pådratt av staten som et resultat av Renae Rapps handlinger.

Selv om nettolønnsslippene gikk elektronisk til en bankkonto som Rapps delte, sier Iowa State Auditor’s Office at Adam “ikke hadde kunnskap om ordningen.”

Tidligere i høst erkjente Renae Rapp straffskyld for andregradsinnbrudd, en klasse D forbrytelse. Denne uken ble hun dømt til to års betinget fengsel. Hun må også betale 57 252,04 dollar i erstatning til delstaten Iowa.

De 25 rikeste familiene i Amerika

For å finne ut hvilke klaner som har mest rikdom, kompilerte Stacker en liste over de 25 rikeste familiene i Amerika ved å bruke 2020-data fra Forbes.

SE: De 10 største produktgjenkallingene det siste tiåret

Estey & Bomberger, LLP kompilerte en liste over de 10 beste tilbakekallingene siden 2007, rangert etter antall produktenheter tilbakekalt i USA