Tuesday, June 18
Shadow

Lush Pond Garden: Kuster Garden på Madison Fling


10. juli 2022

Vi besøkte flere damhager forrige måned på Garden Bloggers Fling i Madison, Wisconsin. Tom Kuster, som ikke var gartner på den tiden, arvet dammen sin med huset han og kona Cheryl kjøpte i 1990. Fikk dammen sin magi og gjorde ham til en ivrig gartner? Han sa ikke hva som vekket interessen hans, men i 2004 hadde han ansatt en designer for å lage et design han kunne installere selv, og ble raskt besatt av “det enorme utvalget av planter tilgjengelig”.

Tom identifiserer seg som en plantesamler. I et typisk forstadsområde har han samlet mer enn 600 forskjellige arter av planter, organisert etter slekt, i 20 deler av hagen sin. Ikke som samlertypen selv, vandret jeg bare rundt og beundret den vakre dammen og fossen praktisk talt gjemt i et treskur i bakgården.

Fiskedammen er pent omgitt av lave planter og frø og noen dristige bartrær.

Jeg satte også pris på kombinasjonen av dette bladet – størrelsen og nyansen av grønt – langs eiendomslinjen.

Oransje nasturtiums faller mot grønn-gull busker langs kanten av en høy kobolt (eller lilla?) planter – en vakker fargekombinasjon.

Og jeg elsker den grove teksturen og det lyse gullet i skyggene av denne tråkkesteinsstien omkranset av japansk skogsgress.

Jeg vet ikke hva det er, men den er kjekk med skogsgrønne blader og snøhvite blomster.

Ah, vertene. Denne Texas er et så fremmed syn for øyet og så vakkert blant redwoodskogene.

Nok en slående nyansekombinasjon

vakkert hår

Klematis blomstret over hele Madison. Spektakulært. Jeg kaller dem Madison Flings Signature Plant.

Allium fyrverkeri i forhagen

Og i nærheten av verandaen representerer disse to gresshodede pottene mennesker – planteelskende eiere, kanskje?

Neste: Kjæledyrvennlige røffe hager med innfødte gressletter. For et tilbakeblikk på Brazil-Golbach Gardens del 1 og del 2, klikk her.

Jeg tar gjerne imot kommentarer. Rull til bunnen av dette innlegget for å legge igjen et. Hvis du leser en e-post, klikk her for å gå til Digging og finne kommentarfeltet nederst i hvert innlegg. Og hei, har noen videresendt denne e-posten til deg og du vil abonnere? Klikk her for å få Digging levert rett i innboksen din!

__________________

stave dypt

Bli med på Garden Spark-postlisten! Sulten på å lære om hagedesign fra ekspertene? Jeg er vertskap for en serie inspirerende foredrag av designere, landskapsarkitekter og forfattere flere ganger i året i Austin. Dette er arrangementer med begrenset inngang som blir raskt utsolgt, så bli med på Garden Spark-postlisten for forhåndsvarsel. Bare klikk på denne linken og be om å legge til. Sesong 6 starter høsten 2022.

Alt materiale © 2022 av Pam Penick for Excavations. Uautorisert gjengivelse er forbudt.