Tuesday, June 18
Shadow

Skadedyrfirma rapporterer om høy ringefrekvens i Westmeath om kakerlakker


En kakerlakk

Publisert:
Tirsdag 6. desember 2022, 14:12

Skadedyrfirmaet Rentokil har advart publikum om å være på utkikk etter kakerlakker, og sier at Westmeath står for den tredje høyeste frekvensen av samtaler nasjonalt om det invasive insektet.

Selskapet sa at Westmeath sto for 6 % av alle sine kakerlakkanrop i år, bak Dublin (44 %) og Sligo (25 %).

I følge Rentokil-data utgjorde Louth (5 %) og Limerick (3 %) de gjenværende topp 5-fylkene som ble mest berørt av disse insektene.

Han sa at kakerlakker sannsynligvis vil være på farten innendørs når temperaturen synker, ettersom bygninger gir dem alt de trenger for å overleve vintermånedene, nemlig varme, tilgang til vann og mat.

Richard Faulkner, avansert feltteknisk konsulent ved Rentokil sa: “Babburs etterlater et spor av spytt, avføring og kroppsdeler i plassen de opptar.

“Disse sporene inneholder visse proteiner som fungerer som allergener og kan forårsake bihulebetennelse, øre- og bihulebetennelse, irritasjon rundt nesen og øynene og en vedvarende hoste.

«Når det blir kaldere denne tiden av året, kan mange forveksle disse symptomene med forkjølelse eller influensa, siden kakerlakker kan være vanskelig å få øye på. Kakerlakker kan også utgjøre en betydelig helserisiko da de er bærere av sykdommer som salmonella, dysenteri og gastroenteritt. “.

Kakerlakker tilbringer vanligvis de kalde vintermånedene med å gjemme seg i grupper bak skap og dører eller i sprekker rundt skap og skap. Andre gjemmesteder inkluderer under vasker, komfyrer og kjøleskap.

Disse skadedyrene kan være vanskelige å oppdage, så huseiere og bedriftseiere kan ha et angrep og ikke være helt klar over det.

Imidlertid er et tegn å se opp for en stygg lukt som disse insektene produserer når de samles i store mengder. Andre indikatorer inkluderer tilstedeværelsen av utgytt kakerlakkskinn, liten sylindrisk kakerlakkskitt og uregelmessig formede brune flekker på horisontale overflater og vegg-gulvfuger.

Rentokil råder publikum til å ta følgende skritt for å forhindre eller eliminere tilstedeværelsen av kakerlakker i hjemmet eller virksomheten deres:

* Eliminer matkilder: Ikke la væsker ligge i vasker eller bøtter og ikke la mat ligge ute på benken. Oppbevar tørr mat i tett lukkede beholdere. Skyll ut brukte/engangsmat- eller drikkebeholdere før du legger dem i resirkuleringsbøtta og tøm søppelkassene dine regelmessig.

* Rengjøring: Sørg for å rydde opp all mat og flytende rusk og søl rundt lokalene. Fjern kjæledyrmat, drikke og søppelbrett om natten.

* Rydd rotet: Fjern gamle stabler med aviser og magasiner, pappesker og generelt rot fra omgivelsene. Denne typen rot er der kakerlakker forlater avføringen sin, som frigjør et svermende feromon som lar andre kakerlakker vite at de har funnet en trygg havn.

* Forebyggende tiltak: For å forhindre at kakerlakker kommer inn i lokalene dine i utgangspunktet, sørg for å holde nøkkelområder lukket, som sprekker i vegger, rundt gulvlister, bak stikkontakter, under kjøkkenvasker og baderomsskap.

Publisert:
Tirsdag 6. desember 2022, 14:12