Saturday, May 18
Shadow

Skadedyrtrykket øker over hele USA etter rekordstore værforhold


FAIRFAX, Va.–(BUSINESS WIRE)–The National Pest Management Association (NPMA) lanserte i dag sin halvårlige Vector Sectors™-liste over de 12 beste amerikanske byene med størst risiko for økt skadedyrpress fra vektorskadegjørere resten av sommeren og høsten. Siden store deler av landet observerer rekordvarme, overdreven nedbør og, i noen tilfeller, betydelig tørke, advarer eksperter publikum om at økte møter med mygg, flått og fluer er sannsynlig.

“De siste værforholdene har vært langt fra normale, og dessverre kan disse uregelmessige temperaturene og nedbøren ha en direkte innvirkning på skadedyrtrykket fra vektorskadedyr,” sa Jim Fredericks, Ph.D., sjef for entomolog for NPMA. “Farlige insekter som mygg, flått og fluer er mer enn en plage – de er kjent for å spre alvorlige sykdommer og utgjøre betydelige trusler mot menneskers helse.”

De 12 beste byene i USA* som er navngitt til National Pest Management Associations liste over vektorsektorer inkluderer:

Atlanta, GA: Rikelig nedbør og stigende temperaturer har skapt de perfekte forholdene for mygg- og fluebestander å trives denne sommeren. Med over gjennomsnittlig nedbør og forventede temperaturer i de kommende månedene, forventes myggtrykket å øke.

Baltimore, MD: Overflødig nedbør har skapt de perfekte stående vannforholdene for myggpopulasjoner å trives. Hvis nedbøren og temperaturene over gjennomsnittet fortsetter, kan mygg- og flåttbestanden fortsette å øke i området.

Boston, MA: Flått- og myggaktivitet fikk et forsprang denne våren takket være over gjennomsnittet nedbør i området. Beboere kan forvente at aktiviteten vil forbli høy langt ut i sommermånedene hvis nedbør og temperaturer fortsetter å nå over gjennomsnittet som forutsagt.

Chicago, IL: Både flått- og myggbestander ville ha hatt godt av temperaturer og nedbør over gjennomsnittet denne sommeren. Beboere bør være oppmerksomme på disse sykdomsspredende skadedyrene når de tilbringer tid utendørs, da populasjoner kan forventes å blomstre hvis lignende forhold fortsetter.

Dallas og Austin, TX: Økende temperaturer i både Dallas og Austin har gitt myggbestander en kickstart på skadedyrsesongen denne sommeren. Beboere kan forvente å se økt myggtrykk hvis nedbøren øker i disse regionene.

Miami og Tampa, FL: Både Miami og Tampa har registrert over gjennomsnittlig nedbør de siste månedene. Disse forholdene, kombinert med varme sommerdager, kan skape de perfekte stående vannforholdene for myggpopulasjoner å trives denne sommeren.

New York, NY: Flått- og myggsesongen startet tidligere i år takket være en varmere vår enn vanlig. Med prognoser som krever økt nedbør og temperaturer over gjennomsnittet, kan bestanden av flått og mygg fortsette å trives i de kommende månedene.

Philadelphia, PA: Temperaturer over gjennomsnittet i mai og juni ga sannsynligvis flåtten en god start denne sommeren. Hvis regnet og varmere temperaturer fortsetter som spådd, kan du forvente å se høyere myggtrykk i området også.

San Diego, CA: Varme, fuktige temperaturer har skapt det perfekte miljøet for myggpopulasjoner å trives denne sommeren. Forvent å se økt aktivitet fra disse bitende skadedyrene på sensommeren hvis lignende forhold fortsetter.

Washington, DC: Mai og juni har vært varme og fuktige for denne regionen, noe som har gitt mygg og flått de perfekte forholdene for å trives. Med prognoser som krever mer regn og stigende temperaturer, bør innbyggerne forberede seg på å se økt press fra begge skadedyrene i de sene sommermånedene.

*Oppført i alfabetisk rekkefølge, ingen numerisk rekkefølge.

Mygg er vektorer for en rekke sykdommer, inkludert West Nile-virus, denguefeber og østlig hesteencefalitt (EEE). NPMA-entomologer anbefaler å bruke insektmiddel som inneholder minst 20 prosent DEET og fjerne områder med stående vann for å minimere avl. Flått, en annen blodsugende vektor skadedyr, kan overføre borreliose, anaplasmose, babesiosis og Rocky Mountain spotted feber. Mens CDC rapporterer at ED-besøk for flåttbitt øker i de høye sommermånedene, viser trender at flere besøk kan forventes om høsten. Øv på å bruke lange ermer og bukser når du er utendørs, helst lyst stoff for å gjøre disse skadedyrene mer synlige.

Vanlige fluearter, inkludert husfluer, fruktfluer og hestefluer, kan spre alvorlige sykdommer som salmonella og malaria. Faktisk rapporterer CDC at en enkelt husflue kan bære mer enn 1 million bakterier på kroppen. “Selv om det er typisk kortvarig, kan fluer reprodusere raskt i store antall,” sa Fredericks. “Du kan holde disse irriterende skadedyrene i sjakk ved å kaste søppel regelmessig og sikre alle utvendige vinduer og dører med skjermer.”

Hvis du mistenker et angrep, kontakt en autorisert skadedyrbekjemper umiddelbart.

For mer informasjon om NPMAs vektorsektorliste, eller for å lære mer om skadedyrkontroll, besøk PestWorld.org.

Om Skadedyrforeningen

NPMA, en ideell organisasjon med mer enn 5500 medlemmer, ble etablert i 1933 for å støtte skadedyrbekjempelsesindustriens forpliktelse til å beskytte folkehelse, mat og eiendom mot skadedyrsykdommer og farer. For mer informasjon, besøk PestWorld.org eller følg @PestWorld på Facebook, Twitter, Pinterest, TikTok og YouTube.