Friday, July 19
Shadow

Slik avskrekker du mus: 6 sikre og effektive metoder for å stoppe mus fra å besøke hagen din


Mus er vanligvis uønskede besøkende i en hage og anses generelt som skadedyr, med potensial til å spre alvorlige sykdommer. Mus slår seg ned i huset under terrassebord, i skur, drivhus eller søppeldynger. Express.co.uk snakket med Jordan Foster, skadedyrekspert ved Fantastic Pest Control om de mest humane og effektive metodene for å bli kvitt rotter og hindre dem i å komme tilbake.

Rotter er nattaktive, så sjansen er stor for at du ikke vil se dem løpe rundt i hagen din, men det er andre tegn å se etter.

Jordan delte de fire tegnene på at du har rotter i hagen din; rotteskitt, et kjæledyr som oppfører seg merkelig, rottegraver eller rottebittmerker.

Lengde på mus – Eksperten sa: “Det er veldig enkelt å skille ut rotteekskrementer; de er et sikkert tegn på en infeksjon. Omtrent 10 mm lange, de er ovale i form og ligner store riskorn.

Et kjæledyr oppfører seg rart – “Når det er et angrep, vil katter og hunder være de første til å legge merke til,” la han til. “Noe skjuler seg hvis kjæledyret ditt har mange hull og sprekker.”

råtne menn –“I tillegg til å grave hull, lager rotter grunne tunneler,” oppdaget Jordan. “De slår seg vanligvis ned i nærheten av matkilder.” Se opp for huler i nærheten av vegger, gjerder eller bygninger som er opptil 10 cm brede.

Rottebittmerker – Gummislanger er det vanligste i hagen som mus gnager på, sa han. “Tennmerker er et stort advarselstegn på et gnagerangrep.”

LES MER: Bruk ‘kaffegrut’ til å vanne potteplanter for en sunnere plante

2. Bli kvitt alt rot

“For å bli kvitt rotter, må du fjerne alt rotet som gir dem gjemmesteder,” la han til.

«Det kan være nok for dem å finne hagen din ubeboelig, selv om du sørger for rikelig med mat. Det inkluderer også plenen.

“Å holde høyt gress klippet regelmessig vil forhindre at det blir et tilfluktssted.”

3. Fjern vannkilder

“Mus, i motsetning til mus, kan ikke overleve uten vann,” sa Jordan. Selv om det ikke er tilrådelig å fjerne hagedammer, hvis du har et fuglebad, fjern det midlertidig, da “mus ikke blir lenge” hvis det ikke er vannkilde.

Sjekk også slangen eller utendørskranen og fiks eventuelt drypp eller hull. Sørg også for avløpskanaler og legg til avløpsrør.

LES MER: Monty Don advarer gartnere om å ‘komme på med det’ å plante tulipaner

6. Beskytt søppelbøtten din

I flere uker, ikke legg matrester i haugen eller bingen, og ta med mye grønt og brunt materiale for å øke fuktighetsinnholdet. Du kan også vurdere å vanne komposthaugen da mus ikke liker fuktighet.

For å forhindre at mus graver seg under en søppelbøtte og klatrer inn, ordner du hønsenetting rundt basen.

Det er også lurt å snu haugen regelmessig, men husk at andre dyreliv bruker søppelhauger, så gjør det forsiktig.

Til slutt, hvis mus har laget et hjem i søppelbøtten din, ikke bruk kompost på spiselige avlinger.