Thursday, April 18
Shadow

100 000 termitter spiste HVA?!


Nytt videoprosjekt “Will They Eat It?” publisert av National Pest Management Association er ulikt noe du har sett før

FAIRFAX, VA (8. juli 2019) – Det er tid for «Vil de spise det?» – et spennende nytt seksdelt videoprosjekt brakt til deg av National Pest Management Association (NPMA) som viser hva som egentlig skjer når hverdagslige husholdningsartikler legges i en tank med 100 000 sultne termitter for å finne ut… “Vil de spise det?” Selv om vi alle vet at termitter vil synke “tennene” inn i nesten alt som er laget av cellulose – en vanlig organisk forbindelse som finnes i plantematerialer som bomull, papir og tre – “vil de spise det?” videoserien avslører en rekke overraskende vendinger, som sjokkerer selv NPMAs egen entomolog med hvilke gjenstander termittene ikke kunne motstå. Som om å spise 5 milliarder dollar i året utenfor huset og hjemmet ikke var nok til å skade eiendom, vil disse “stille spoilere” også ødelegge andre verdisaker, inkludert noen av favorittmiddagene dine.

“Selv om jeg har spesialisert meg på strukturelle skadedyr som termitter i mange år nå, kunne jeg ikke unngå å bli begeistret da jeg så hvor mye skade de var i stand til å påføre hvert objekt på så kort tid,” sa Michael Bentley, Ph. D. .D., Entomolog for National Pest Management Association og verten din for “Vil de spise det?” “Fra å få en pose med hurtigmat bokstavelig talt til å forsvinne, til å tørke ut røde og blå håndklær – og endre farge selv som et resultat – hvilken bedre måte å vise hvor fascinerende appetitten til grådige termitter egentlig er enn å kaste hverdagslige gjenstander i en tank og se ut at de desimerer det på et blunk! ”

Dramaet vil utfolde seg med nye episoder som har premiere hver torsdag på WillTheyEatIt.PestWorld.org når Dr. Bentley introduserer elementer som en burger og pommes frites, en ordbok, hodetelefoner, falske penger, sko og håndklær for å finne ut “vil de spise “det? “

Drumroll (i tilfelle du ikke kan vente på den ukentlige åpenbaringen), kunne ikke våre sultne termitter motstå:

Burger og pommes frites:
Vi vet alle hvor deilig hurtigmat er, men for termitter er hovedretten emballasjen. Termittene svelget papirposen og vokspapirinnpakningen som inneholdt maten, siden cellulose er en viktig forbindelse i papirsammensetningen. Det mest fascinerende er kanskje at termittene spiste opp hele burgeren, men la igjen pommes fritesen. Mange fastfood-kjeder lager faktisk burgerne sine med et fyllstoff kjent som pulverisert cellulose, og tilsetter blandingen i alt fra boller til kjøtt. Denne høye overfloden av cellulose gjør fete burgere like appetittvekkende for termitter som de er for mennesker.

Ordbok:
På samme måte som termitter kan ødelegge et hjem fra innsiden og ut, desimerte de ordboksidene fra A til Å, men lot forsiden være intakt. Disse resultatene gjenspeiler absolutt det eldgamle rådet om ikke å dømme en bok etter omslaget.

Hodetelefoner:
Termittene ignorerte støyen og begynte raskt å jobbe med hodetelefonene, tygge gjennom ytterstoffet på hodebåndet og øreputene, så vel som selve skumputene. Disse “stille ødeleggerne” kan skape kaos på enhver husholdning, ute av syne og ute av syne.

Falske penger:
Termitter kan bokstavelig talt spise deg ut av hus og hjem og kan til og med ta en stor del av lommeboken din! Termittene våre spiste seg gjennom valutaen lag på lag, mens de koste seg med de celluloserike papirsedlene. Termitter kan også brenne gjennom penger ved å angripe trekonstruksjoner, og forårsake om lag 5 milliarder dollar i amerikansk eiendomsskade hvert år.

Sko:
Termitter strippet bomullsstoffet fra en lerretssko, og illustrerer hvor raskt termitter kan tygge gjennom husholdningsartikler. Cellulose er den viktigste strukturelle komponenten i plantematerialer, inkludert bomullsstoffer, som ofte finnes i mange husholdningsartikler.

Håndkle:
Uttrykket “du er hva du spiser” er absolutt sant for termitter. Etter å ha tygget gjennom fargede bomullstøy, ble termittene blå og røde, og absorberte fargen på fargestoffet de konsumerte.

Hvis du mistenker at du har et termittproblem, legg vekk den burgeren og kontakt din lokale skadedyrbekjemper umiddelbart. For mer informasjon om termitter, besøk PestWorld.org. For oppdateringer om “Vil de spise det?” prosjekt, besøk WillTheyEatIt.PestWorld.org eller følg @PestWorld sosiale mediekanaler.

###

Om Skadedyrforeningen

NPMA, en ideell organisasjon med mer enn 5500 medlemmer, ble etablert i 1933 for å støtte skadedyrbekjempelsesindustriens forpliktelse til å beskytte folkehelse, mat og eiendom mot sykdommer og skadedyr. For mer informasjon, besøk PestWorld.org eller følg @PestWorld på Facebook, Twitter, Pinterest og YouTube.