Friday, July 19
Shadow

De vanligste typene luftfiltre – Hjemmeguiden


Luftfilteret anses som en viktig del av ethvert HVAC-system da det holder luften ren og fri for forurensninger. Ulike typer og størrelser av luftfiltre er tilgjengelig på markedet, hver designet for å passe et spesifikt behov.

Plisserte luftfiltre

Luftfiltre holder hjemmene og arbeidsplassene våre rene og fri for luftforurensninger. Plisserte luftfiltre er en type luftfilter som kan brukes for å oppnå dette.

Plisserte luftfiltre er designet for å fange opp flere partikler enn tradisjonelle flate luftfiltre, noe som gjør dem til det perfekte valget for de som ønsker å forbedre luftkvaliteten i hjemmet eller kontoret.

Plisserte luftfiltre er tilgjengelige i en rekke størrelser og kan tilpasses dine spesifikke behov. Alle har ulike valg og behov når det kommer til luftfiltre. Det er derfor det finnes en rekke tilpassede luftfilteralternativer slik at du kan finne den perfekte passformen til hjemmet ditt.

ANTI-

 • Dyrere enn tradisjonelle flate luftfiltre.
 • De krever mer vedlikehold enn tradisjonelle flate luftfiltre.
 • Plisserte luftfiltre er kanskje ikke like effektive som tradisjonelle flate luftfiltre til å fange opp svært små partikler.

Luftfiltre uten folder

Ikke-foldede luftfiltre har ingen folder eller folder. Disse filtrene har vanligvis et lavere starttrykkfall og høyere støvholdeevne enn plisserte luftfiltre. Det er også mindre sannsynlig at de forårsaker luftstrømproblemer på grunn av mangelen på folder.

ANTI-

 • Plisserte luftfiltre kan være vanskeligere å installere enn plisserte luftfiltre.
 • De har også kortere levetid og må skiftes ut oftere.
 • De er ikke like effektive til å fange opp små partikler som plisserte luftfiltre.

Luftfiltre i vridd glass

Luftfiltre i rullet glass er en type HEPA-filter som kan fjerne 99,97 % av luftpartikler som er 0,3 mikron eller større. Disse filtrene brukes ofte i rene rom og andre miljøer hvor luftforurensninger må fjernes.

ANTI-

 • En ulempe med luftfiltre i rullet glass er at de kan være dyrere enn andre HEPA-filtre.
 • Disse må kanskje skiftes ut oftere enn andre typer filtre.

Media luftfiltre

Medieluftfiltre er designet for å fjerne partikler fra luftstrømmen for å beskytte sensitivt elektronisk utstyr. Det finnes en rekke medieluftfiltre på markedet, hver med sine fordeler og ulemper. De vanligste typene medieluftfiltre er aktivert kullfiltre, ionefiltre og mekaniske filtre.

Aktivt kullfiltre er de mest effektive til å fjerne partikler fra luftstrømmen. Men de er også de dyreste og krever regelmessig utskifting. Ionfiltre er rimeligere enn aktivert kullfiltre, men er ikke like effektive til å fjerne partikler. Mekaniske filtre er den billigste typen filter, men de er også minst effektive til å fjerne partikler.

ANTI-

 • De kan være dyre og krever regelmessig utskifting.
 • De er ikke like effektive til å fjerne partikler som andre luftfiltre.
 • Medieluftfiltre kan begrense luftstrømmen, noe som fører til problemer med HVAC-systemet.