Friday, July 19
Shadow

Hvordan kjæledyr kan tiltrekke seg skadedyr


Et kjæledyrs ubetingede kjærlighet kan gjøre underverker i familien din, noe som gjør det til et verdifullt og uerstattelig medlem. Det er vanlig å ikke kunne forestille seg livet uten dem! Men det er tider når det har sine underganger å ha et kjæledyr. Kjæledyr kan for eksempel tiltrekke seg skadedyr, bringe skadedyr inn i hjemmet ditt og være årsaken til at du kanskje sliter med et skadedyrangrep.

Det er ikke kjæledyrets feil at insekter får en gratis tur ved å klatre inn i pelsen deres. Hensikten med skadedyr når de sniker seg inn i hjemmet ditt er å finne mat, husly eller begge deler. De kan imidlertid lett bli en nyanse – og det raskt! Med det i tankene, ikke klandre kjæledyret ditt. Det er imidlertid viktig å forstå hvordan kjæledyr uvitende kan tiltrekke seg skadedyr.

Hvordan kjæledyr kan tiltrekke seg skadedyr: de viktigste synderne

LOPPER

Hva er lopper? De er skadedyr like gamle som tiden – de er små, blodsugende og legger egg hvor og når det er mulig. Enten de knytter bånd til hunder eller katter, vil de finne en måte å snike seg inn i hjemmet ditt på en eller annen måte. Visste du at lopper kan trekke mer enn 160 000 ganger sin egen vekt og hoppe 30 000 ganger uten å stoppe en gang? Du vil ikke at disse skadedyrene skal angripe hjemmet ditt: Stell kjæledyret ditt regelmessig for å fjerne eventuelle lopper som kan sitte fast i pelsen, og bruk vanlig loppe- og flåttmedisin.

sett kryss

sett kryss er relatert til edderkopper, noe som betyr at de teknisk sett ikke er et insekt. Uansett vil de knytte seg til kjæledyret ditt for å få sitt neste måltid. Flått er ekstremt farlig, kan bære på uønskede sykdommer og er skadelig for både deg og kjæledyret ditt.

For at flåtten skal overleve, lever de av blod. Som et resultat, søler sykdommene deres inn i vertens blodstrøm og kan forårsake borreliose, Rocky Mountain Spotted Fever og mer. For å sikre at kjæledyret ditt er fritt for flått, bad hunden og/eller katten din med spesifikke sjampoer, flåtthalsbånd, pulver og mer.

Mygg

Til slutt, mygg det er en parasitt du lager ikke ønsker å komme i kontakt med kjæledyret ditt for en gratis tur hjem. Mygg hekker mange steder – rundt hjemmet ditt, i stående vann, hageavfall, tette takrenner og mer.

Myggbårne sykdommer spres ved bitt av en infisert mygg. Fra Zika- og West Mile-virus til malaria er mygg ekstremt skadelig for mennesker. For å beskytte deg selv (og kjæledyrene dine), dekk kroppen din med myggmiddel, langermede skjorter og lange bukser.

I tillegg, hvis du erstatter det stillestående vannet rundt huset ditt omtrent en gang i uken, reduseres risikoen for mygg betraktelig. Rydd bort overflødig vegetasjon og ta med uønsket rusk til deponiet. Det er mange forebyggende tiltak du kan ta for å sikre at mygg ikke forårsaker angrep i hjemmet ditt.

Uansett hva, er kjæledyr fortsatt de beste

Med alt som er sagt, gir kjæledyr en umåtelig mengde glede og lykke til hjemmet; vi er ganske glad i kjæledyr. Du kan imidlertid redusere risikoen for skadedyr ved å ha regelmessig service på hjemmet ditt, gi kjæledyrene dine riktige vaksinasjoner og medisiner, og holde hjemmet/hagen ryddig.

Har du spørsmål om hvordan kjæledyr kan tiltrekke seg skadedyr uten at du vet det? Kontakt oss og vi vil mer enn gjerne svare på spørsmålet ditt og/eller betjene hjemmet ditt. Ring oss eller besøk oss nettsted I dag!