Friday, July 19
Shadow

Retro boligdesigntrender gjør comeback


Trender er sykliske, og selv om det er noen historiske boligdesignmoter som forhåpentligvis ikke kommer tilbake, er det andre som gjør det, men med en mer moderne vri. Populariteten til retrodesigntrender er på vei opp og forventes bare å vokse. Motetrender fra 1970-tallet som var så utbredt i hjemmene i dag inkluderer fløyel, rotting, buede møbler og til og med noen nyanser.

Ønsker du å modernisere hjemmets interiørdesign samtidig som du hyller designnostalgien litt? For å fjerne det, trenger du ikke å renovere hele plassen. Fungerer godt for å inkludere noen vintageartikler, nyanser eller materialer. Se noen av våre favoritter innen retrodesigntrender oppført nedenfor.

Fløyel

Ikke bekymre deg hvis bildet av fløyelsmøbler får huden din til å bli ertegrønn. I motsetning til hva du kanskje forestiller deg, er fløyelsmøblene som blir mer og mer populære moderne og skinnende. Målet er at stykket skal gli inn i innredningen i stedet for å skille seg ut ettersom midtdeler og lysere fløyelstoner er populære akkurat nå.

Et av de mest tilpasningsdyktige stoffene du kan bruke, fløyel er mykt, behagelig og langvarig. Hvis du ikke er klar for å investere i fløyelsmøbler, kan du legge fløyelselementer til designet med puter, lampeskjermer, stoler eller tepper.

Møbler i rotting

Rottingmøbler skapes ved å veve rottingranker sammen. Fordi de to setningene ofte brukes om hverandre, kan du se kurvmøbler nå. Et møbel kan lages av rotting og flettet, som begge er vevemønstre. Rotting er utmerket til å bygge møbler da den er ekstremt sterk og lett å jobbe med. Den fungerer effektivt både innendørs og utendørs. Fordi de gir ethvert rom en bekymringsløs følelse og omfavner den grønne designetikken som alle elsker, ser rottingstoler, endebord, lampearmaturer og til og med sengerammer en enorm oppblomstring. I tillegg blir rottingstoler mer og mer vanlig, fra uteplasser til stuer.

Buede former

Buede møbler erstatter i økende grad de skarpe, rene linjene i moderne innredning ettersom de går av moten. En stor del av grunnen til at dette designet gjør et comeback er på grunn av de mykere kantene og roligere følelsen til møblene på 1960- og 1970-tallet. Spesielt i teksturerte tekstiler som saueskinn og fløyel kan avrundede møbler som bord med myke kanter og moderne stoler effektivt komplimentere hjørneelementer. Tenk utover den c-formede sofaen når du kompletterer estetikken til buede møbler ved å legge til et geometrisk teppe eller vintagebelysning. Uten å minne deg om din bestemors hus, kan ottomaner, stoler og sofaer beskrives som buede.


Møbler i Biedermeier-stil

Retro boligdesigntrender

Møbler i Biedermeier-stil har eksistert i over 200 år, så det kan være utfordrende å se denne stilen i et moderne hjem. Det er imidlertid mulig å tilpasse designet selv i de mest tidsriktige hjem. For eksempel kan noen områder kreve en pratsom aksentbit. For å tydeliggjøre kan dette referere til et verk som deler visse egenskaper med andre brikker når det gjelder linje og proporsjon, men som har en unik overflateverdi. I tillegg, hvis et stykke trenger møbeltrekk, kan møbelet restaureres med et stoff som gir det et mer moderne utseende. Biedermeier-møbler går bedre enn det kan virke med moderne møbler på grunn av sine elegante kurver.

Sterke farger

De nøytrale fargene som har dominert interiørbransjen de siste årene, taper terreng til retromalingsfarger som gjør et sterkt comeback. Livlige aspekter av naturen, som avokadogrønn og brent oransje, tjente som inspirasjon for 1970-tallets mote. Det er mange måter å bruke disse organiske fargene på i moderne, moderne design. For eksempel, hvis hjemmet ditt er innredet i en hyttestil, passer de varme røde og frodige grønnfargene fra 1970-tallet perfekt med naturstein og tre. Stuen er det ideelle stedet å innlemme antikke nyanser i designen din, ettersom jordfarger skaper en koselig atmosfære hvor gjestene ønsker å blande seg. På den annen side, ikke nøl med å legge til noen slående 70-tallsnyanser til hjemmet ditt, for eksempel dyp blå eller gull.

Retro boligdesigntrender

Selv om det ikke er på samme måte som for femti år siden, er retrodesigntrender definitivt på vei opp i disse dager. Vintage design fra i dag er kombinert med moderne design for å tilby et helt unikt utseende. Ethvert område av hjemmet ditt vil se mer innbydende ut med tillegg av myke stoffer og kanter, naturlige farger og teksturer. Å blande vintage og moderne stykker bidrar til å holde vintageinnredningen din oppdatert. For mye vintage i en plass kan få deg til å føle at du har blitt fraktet tilbake til noens kjeller i 1972. Hvis brukt sparsomt og på en moderne måte, kan selv foraktede designelementer som trepaneler trekkes av. Så hvis du har tenkt på å inkorporere noen retrodesignideer i hjemmet ditt, er tiden nå inne.