Tuesday, June 18
Shadow

Studie avslører forholdet mellom fuktighet og aktivitetsnivåer til snekkermaur


Andrew Sanefski viser en prøve av tre fylt med Camponotus pennsylvanicus-skader. FOTO: PERIMETEK PEST MANAGEMENT CORP.

Ifølge en ny studie publisert i vår, er alvorlighetsgraden av tømmermauraktivitet i delstaten New York direkte relatert til årlig nedbør i stedet for gjennomsnittstemperaturen.

Andrew Sanefski er grunnlegger og president for Perimetek Pest Management Corp., med base i East Syracuse, NY. Han er også hovedforsker for firmaets Urban Entomology Laboratory. Sanefski og teamet hans baserte sin forskning på fire år med data samlet om hyppigheten og alvorlighetsgraden av mauraktivitet i hjem i Onondaga, Madison og Oswego fylker. Prosjektet fokuserte på den svarte snekkermauren (Camponotus pennsylvanicus) fordi den er den mest ødeleggende maurarten i regionen. I følge Trumans Scientific Guide to Pest Management Operations, syvende utgave, «bruker ikke snekkermaur ved til mat. De kutter galleriene med treets ringer og foretrekker å følge de mykere områdene på treet. Gallerier er generelt glatte og rene – derav kallenavnet ‘snekker’ for disse maurene… (De) er av økonomisk betydning på grunn av skaden de gjør på strukturer, maten de forurenser, og deres skjemmende og uønskede bevegelser. inne og ute. bygninger. .”

“Vi begynte vår forskning og forventet at gjennomsnittstemperaturen ville diktere de observerte aktivitetsnivåene til maur, men vi fant ingen slik sammenheng,” rapporterer Sanefski. “Som det viser seg, ser det ut til at årlig nedbør er hovedfaktoren. Det vi fant var en nesten perfekt sammenheng mellom årlig nedbør og tømmermauraktivitet.

Den neste fasen av forskningsprosjektet, sier han, er å finne ut hvorfor denne sammenhengen eksisterer og utvikle en måte å forutsi nivået av svart snekkermaurs aktivitet fra år til år.