Friday, July 19
Shadow

Hagearbeid Etcetera: Appellen til å bli en mestergartner | kafeteria


LISA MILLER

På høsten tok jeg en online Master Gardener-klasse gjennom University of Arizona Cooperative Extension. Målet mitt var å lære å dyrke blomster og grønnsaker her i den høye ørkenen, hvor mange år med tidligere innsats hadde møtt skuffelse.

I følge Washington State Universitys nettsted, “Begynner som et svar på et behov for informasjon om hagearbeid og skadedyrbekjempelse, har Master Gardener (MG)-programmet utviklet seg til en proaktiv partner med andre byråer for å ta opp miljøspørsmål og sosiale medier som dekker emner som for eksempel . integrert skadedyrbekjempelse, naturlig hagearbeid og utvikling med lav innvirkning, for å nevne noen.»

Startet i 1973, kan MG-programmer nå finnes i hele USA, samt deler av Canada og Sør-Korea. Fra og med 2018 var det over 86 000 MG-er i dette landet alene, frivillige over fem millioner timer. Det er en ganske stor sak!

Hvis hagebruksinnsatsen din på dette området har mislyktes etter å ha vært vellykket i en annen del av landet, har du ikke mistet den grønne tommelen. Naturens utfordringer er litt vanskeligere her. Våre lokale jordsmonn er næringsfattige og solen er intens. På grunn av frost i slutten av juni og begynnelsen av oktober er vekstsesongen kort. Vårens nesten ensifrede fuktighet og hyppige sterke vinder har negative uttørkingseffekter. Og når sommermonsunene leverer sårt tiltrengt fuktighet til vårt uttørrede land, er det ofte i form av kraftig regn og haglbyger.

Klassen lærte meg praktiske måter å jobbe gjennom disse utfordringene på. Noen av hans uvurderlige leksjoner inkluderer de beste måtene å endre jord på, effektive planteteknikker og sikkerhetstiltak, organisk ugress- og skadedyrbekjempelse, tørketolerant landskapsforming og kompostering. Jeg lærte også metoder for å skape miljøer som hjelper spesifikke planter til å trives.

Nå som jeg har fullført nettkurset, har jeg engasjert meg i nødvendig frivillig arbeid, noe som gir meg viktig praktisk erfaring. (For å bli en Coconino County Certified Master Gardener, kreves det minimum 50 timer frivillig arbeid innen 12 måneder etter fullført time.)

I tillegg til å lære å dyrke rikelig med frukt, grønnsaker og blomster under disse tøffe forholdene, er det andre fordeler ved å bli en MG. Å få en følelse av prestasjon er en av dem. Jeg blir alltid overrasket over synet av en vakker hage. Og når en venn gir meg hjemmedyrkede tomater, paprika eller zucchini, føler jeg stor beundring og takknemlighet. Hagegaver er fylt med stoltheten over en dyrkers vellykkede samarbeid med naturen.

Å få nye venner er en annen fordel ved å bli en MG. Når vi går gjennom livet, kan det være utfordrende å møte nye mennesker hvis selskap vi liker. Å finne måter å tilbringe tid med andre som deler en felles interesse gjør det lettere. Nye venner og nye opplevelser bidrar til å utvide våre individuelle verdener og gjøre dem mer interessante.

Til slutt viser studier at en følelse av tilhørighet til et fellesskap forbedrer vår mentale helse og forlenger livene våre. Og en kontingent av mestergartnere er ikke et hvilket som helst fellesskap; er en hvis medlemmer brenner for å jobbe med landet og dele informasjon til beste for alle. Frivillig arbeid ved plantesalg, hageshow og offentlige hager gir unge MGere muligheten til å virkelig oppleve en følelse av tilhørighet.

Å bli en mestergartner åpnet en vakker ny verden for meg. I år høstet jeg grønnsaker for første gang siden jeg flyttet til Nord-Arizona for over et tiår siden. Jeg har møtt mange gartnere som gjerne deler vennlighet og ekspertråd. Og jeg føler at jeg har blitt en del av et utrolig fellesskap. Hvis du ønsker å forbedre dine lokale hageferdigheter samtidig som du knytter nye forbindelser, oppfordrer jeg deg sterkt til å bli med på kurset som starter denne høsten 29. august.

For mer informasjon om programmet og søknaden, besøk: https://extension.arizona.edu/coconino-master-gardener.

Lisa Miller er en forfatter, kokk, gartner og friluftsentusiast som har bodd i Nord-Arizona siden 2010. De fleste kvelder kan hun bli funnet å lage deilige plantebaserte måltider mens hun lytter til god musikk. Hun deler tanker og forskning om hvordan menneskers helse er knyttet til naturen sammen med en og annen vegansk oppskrift på https://microofthemacro.com/.

Hvis du har spørsmål om hagearbeid, send e-post til [email protected] eller ring Master Gardener Hotline på 928-773-6115 og legg igjen en melding. En mestergartner kommer tilbake til deg.