Tuesday, July 23
Shadow

Utfordringer og neste steg for en av Bostons merkeligste bygninger


Bostons gamle rådhus er i overgang, i kø for betydelige mengder arbeid, ettersom den fem og et halvt tiår gamle betonghaugen byr på sine egne unike utfordringer å bevare.

“Ting har endret seg i måten folk bruker bygninger og hva som kreves, og vi håper å oppdatere denne bygningen for å få den til å vare i mange år inn i fremtiden,” sa eiendomsforvaltningskommissær Eamon Shelton til Herald, og noterte tilsynelatende både juridiske mandater og endringer innen teknologi. “Det er en hensikt å få dette bygget til å fungere.”

Veldedig en av Bostons mest ikoniske bygninger, Bostons dystre og blokkede rådhus er enten utskjelt eller elsket, avhengig av hvem du spør. Men én ting er sikkert: det går ingen vei og vil bli gjenstand for seriøst investerings- og vedlikeholdsfokus ettersom rørene og andre deler når slutten av levetiden og skaper problemer som er dyre og kompliserte å fikse.

“Mye av utstyret som vi enten har erstattet eller planlegger å erstatte i hovedstadsprogrammet er nær eller på slutten av levetiden,” sa Shelton og la merke til at mye av det er originalt materiale fra å bli satt på plass på 1960-tallet. .

Så vi kommer til å se økte mengder vedlikeholdsarbeid der, og mer utgifter lagt inn i fremtidige kapitalbudsjetter?

“Det kommer absolutt opp,” sa han. – Jeg forventer å se det fortløpende.

Boston rådhus er en imponerende brutalistisk struktur som ble startet i 1963 og åpnet i 1968 i det som tidligere hadde vært Scollay Square-området som byen – som det så ut til å ha en lidenskap for på den tiden – hoppet til fordel for det nåværende stedet regjeringssenteret . .

Meningene om selve bygningen var skarpt delt, med noen, inkludert ordfører Michelle Wu, hvis kontorer utgjør store deler av femte etasje, og forsvarte den som et godt eksempel på den arkitektoniske stilen, mens mange andre støttet det tykke betonglerretet. . utseendet.

Byens nåværende femårige hovedbudsjett inkluderer mer enn $188 millioner for forbedringer av rådhuset, selv om det inkluderer en bybygning i nærheten og forbedringer fra $95 millioner “Fase 1”-renovering – opprinnelig budsjettert for $70 millioner – av den nordlige halvdelen. av Rådhusplassen som nå ferdigstilles.

Den noe mindre fase 2 av plaza-prosjektet er nede for 50 millioner dollar med planer som forventes å komme ut i løpet av de kommende månedene. Denne fasen retter seg mot den sørlige halvdelen samt endringer i selve rådhuset, med fokus hovedsakelig på tilgang til inngangen og “gårdsplassen” i fjerde etasje. En annen idé, fortalte Chief Operating Officer Dion Irish til Herald forrige måned, er å trekke den ofte ødelagte rulletrappen mellom andre og tredje etasje og erstatte den med en heis som spenner over de fire første nivåene.

Shelton la til at et stort prosjekt for å erstatte HVAC-systemet er i gang, samt å erstatte de aldrende heisene. Neste på menyen er å bytte ut byggets lysarmaturer med mer effektive og pågående endringer på mange rør som nå nærmer seg pensjonsalder.

I tillegg til byens stab av vedlikeholdsarbeidere, betaler de også 2,4 millioner dollar i år i eksterne kontrakter. Det inkluderer rengjøring, sikkerhet, noe HVAC- og heisarbeid og skadedyrbekjempelse, ifølge byregistrene.

Så er det enkeltarrangementer som ender opp med å koste ganske mye. I følge opptegnelser levert av byen, kostet det som byen karakteriserer som “Reparasjoner til City Hall Plaza-trinn etter bilforsøk på å stige ned” i mai 30 095 dollar.

En “vinduslekkasje” i juni 2021 kostet byen 20 290 dollar og en “overtredelse/hærverk” i mars 2020 endte opp med å koste 24 634 dollar å fikse.

I følge byregistrene har store rørbrudd de siste to årene kostet byen mer enn 89 000 dollar. En rørlekkasje i tredje etasje i oktober 2020 kostet 24 348 dollar å erstatte, og en lekkasje i justisdepartementet i sjette etasje kostet 21 955 dollar.

Det dyreste engangsreparasjonsprosjektet ved rådhuset de siste årene var en varmerørlekkasje på 43 452 dollar rett over Heralds pressekontor i niende etasje.

Dette gir en god case-studie for noen av utfordringene som følger med å utføre vedlikehold på et bygg som i hovedsak er betong.

Etter at byen fant ut at røret over toppetasjen ga Herald-kontoret en annen type uønsket lekkasje enn de vanlige de håndterer, måtte de ansatte iverksette noe ekstreme tiltak, som på et tidspunkt måtte hamre gjennom en betongfot på taket bare for å komme til det aktuelle røret.

“Det er mye lettere å bore et hull i gips og fikse det sammenlignet med å kutte, du vet, en betongblokk,” sa Shelton om denne typen utfordringer han sa han forventer å fortsette å se. «Det vil være komplisert. Vi må nok flytte rundt på folk. Vi vil sannsynligvis ha noen av de samme utfordringene med å få tilgang til noe av dette røret som er innebygd i betong.»

Med tillatelse / Sean Philip Cotter

En stor mengde is hadde dannet seg da rørene over Herald-kontoret sprakk, som vist på dette 29. mars-bildet tvitret av Herald-reporter Sean Cotter. (Med tillatelse / Sean Philip Cotter)