Friday, July 19
Shadow

Nå er et godt tidspunkt å gå gjennom sjekklisten for vinterhjem – Marin Independent Journal


Etter at ferien er over og pynten er pakket bort til neste år, vil det være et godt tidspunkt å sjekke inn og se hvordan hjemmet ditt har holdt seg gjennom sesongen.

Her er en liste over ting du bør passe på.

Sjekk gjerdelinjen din. Sterk vind og regnbyger kan velte et gjerde, spesielt et gammelt, og slippe kjæledyr og barn ut av hagen og uønskede besøkende. Flytt gjerdestolper og bord eller vegger for å se om du trenger å reparere deler av gjerdet eller hele strukturen.

Inspiser skorsteinen din. Det er ganske billig for en inspeksjon eller opprydding og kan redde liv og eiendom. Sørg for at røykrøret fungerer godt for å forhindre trekk.

Bytt til en programmerbar termostat. Du kan stille inn og glemme termostatjusteringen ved å installere en. Programmer den til en lavere temperatur når du er borte og en varmere når du er hjemme.

I følge PG&E kan du spare 2 % på oppvarmingsregningen hvis du senker boligens temperatur med 1 grad i minst åtte timer om dagen. Et eksempel er å senke termostaten fra 70 grader til 65 grader for å spare rundt 10 % på regningen.

Du kan spare enda mer penger på strømregningen ved å senke varmtvannsberederens temperatur fra 140 grader til 120 grader.

Inspiser ovnen din. Det anbefales generelt å få ovnen eller varmesystemet profesjonelt kontrollert årlig for sikkerhet og nødvendig vedlikehold. Skift filtrene hver sjette måned eller så.

Trim eller fjern farlige trær. Inspiser trærne dine visuelt for døde lemmer, råtne stammer eller andre tegn på usunne trær. Stormer kan slå ned svake trær, så det er best å gjøre det nå før en storm gjør det for deg. Lei en tretjeneste for å trimme eller fjerne farlige trær i nærheten av hjemmet ditt, en nabos hjem, en gate eller fortau eller kraftledninger.

Beskyttet mot gnagere i hjemmet ditt. Mus og rotter liker å gå innendørs om vinteren for mat og varme akkurat som oss, men de må finne det ute. Den mest pålitelige, humane og miljøvennlige måten å holde gnagere ute av hjemmet på er å sørge for at de ikke kan komme seg ut. Lei et skadedyrfirma for dette og vurder å gjøre rutinemessige inspeksjoner til en praksis for å forhindre angrep.

Hetten sprekker. Hvis du merker at kald luft kommer inn fra vinduer og dører, kan det hjelpe å tette sprekkene. Du sparer penger og holder deg varmere.

Rens takrennene. Hvis du har blottlagte takrenner, vil blader og nåler fra trær samle seg og hindre vann i å strømme ut av hjemmet ditt, noe som igjen skader fundamentet eller veggen. Reduser ekstra vekt fra strukturelle skader og renneskader. Få hjelp hvis du er ustø i trapper eller har en bolig på flere plan. Sjekk at rusk ikke fanges opp i taktrau eller flate tak.

US Environmental Protection Agency via AP

Bytte til en programmerbar termostat kan bidra til å senke oppvarmingsregningen.

Tett opp avløpene. Sørg for at eventuelle takrenner på eiendommen din er fri for løv og rusk, slik at regnvann ikke oversvømmer eiendommen din.

Hvis du parkerer en bil på gaten, sørg for at dekkene dine rydder fortauskanten slik at vann og rusk ikke blokkeres og flyter fritt.

Sjekk detektorene. Vi er mer inne om vinteren og dørene og vinduene våre er vanligvis lukket, så frisk luft sirkulerer ikke så mye. Bruk et minutt på å sjekke at røyk- og karbonmonoksiddetektorene fungerer som de skal. Test dem med jevne mellomrom og skift ut batteriene om nødvendig. Bytt ut enheter i henhold til produsentens anbefalte levetid.

Slå av sprinkleranlegget. Marin kommunale vanndistrikt foreslår å stenge vanningssystemer for vinteren og vannledninger bare etter behov i lengre tørre perioder. Sjekk marinwater.org om våren når den ukentlige vanningsplanen gjenopptas.

Fotoflom. Hvis noen del av eiendommen din oversvømmes eller samler opp vann i vinter, ta bilder etter et godt regn. Deretter, når du er i stand til å forbedre området i de tørre månedene, kan du se bildene for veiledning.

Lagre lysbildet og sveip. Akkurat denne uken gikk en venninne ute i den iskalde hagen hennes, skled, skled og brakk ryggvirvlene. Hun kunne også ha slått hodet, noe som er en annen fare i dette iskalde været.

Om vinteren legger jeg en ekstra matte til gården i tillegg til ytterdørsmatten. En ekstra matte gir «grep» når folk med regnvåte sko beveger seg fra en overflate til en annen. Den avlaster også noe av trykket på frontmatten for å absorbere all fuktigheten.

Hvis du har en glatt innkjørsel, vurder å legge fine dørmatter eller løpere med “grep” på dem (de som ikke blir isete eller glatte) i nærheten av der folk går inn og ut av bilene sine.

Hvis du har trappetrinn, kan du la verandalysene stå på på mørke dager slik at de er mer synlige. På den måten kan du bidra til å holde alle – familien din, gjester og leveringsfolk – trygge når de nærmer seg inngangsdøren din.

Være

Hvis du har en vakker eller interessant Marin-hage eller et nydesignet Marin-hjem, vil jeg gjerne vite om det.

Send en e-post som beskriver en (eller begge), hva du liker best med den, og et bilde eller to. Jeg vil legge ut de beste i fremtidige spalter. Navnet ditt vil bli publisert og du må være over 18 år og bosatt i Marin.

Ikke gå glipp av arrangementet

• Leter du etter vintagegaver, hjemmeinnredning eller kuriositeter? Handle det franske utendørsmarkedet i Marin med mer enn 140 selgere under “Big Christmas Show” fra 9.00 til 15.00 søndag på Armory-parkeringen ved Marin Civic Center på Civic Center Drive i San Rafael. Gratis inngang og parkering. Spørsmål? Gå til thefrenchmarketmarin.com.

PJ Bremier skriver om hjem, hage, design og underholdningsemner hver lørdag. Hun kan nås på PO Box 412, Kentfield 94914, eller på [email protected].