Tuesday, June 18
Shadow

Den beste fargen for maling av innvendige vegger


Den beste delen av ombygging er å velge interiørdesignet du liker. Alt du tar med kan være komplisert, fra grunnleggende design og fargevalg til å velge de riktige estetiske møblene. Men før du går dypere, må du først bestemme deg for veggfargen på rommet.

Det er mange populære veggmalingsfarger du kan velge mellom. Et annet dilemma er å bestemme hvilken nyanse som er én ting og finne ut hvilket rom som skal dekkes og andre farger som skal matche.

Hvilke farger vil matche hverandre?

Å matche forskjellige farger for interiørdesignet ditt kan virke komplisert, men du trenger ikke å bekymre deg fordi du kan bruke en komplementær fargeskjemateknikk. Hvis du vil teste teorien om “motsetninger tiltrekker seg”, kan du finne fargepar i motsatte ender av fargehjulet. Fargehjulet hjelper deg å se forholdet mellom ulike nyanser.

Fargene komplimenterer fargehjulene

For å kjenne og matche de beste fargene for interiøret i hjemmet eller bedriften din, er det alltid greit å gjøre seg kjent med fargehjulet. Her er noen eksempler på farger du kan prøve som har fungert effektivt.

Rød-oransje og blå

De to fargene du velger trenger ikke nødvendigvis å ha like mye i rommet for å balansere. Du kan bruke en farge som hovedfarge og en annen som en aksent eller legge til små fargerike dekorasjoner til et allerede malt rom. Du kan for eksempel male veggene dine rød-oransje og bruke en nyanse av blått til dekorasjoner som bilderammer, bokhyller, skap, veggpaneler og mer.

Rødt og grønt

En ting du også må huske på når du maler vegger, spesielt tre, er å forstå finishen på treet. Hvis for eksempel ditt nye kjøkken har en rustikk design, kan grønne nyanser til vegger og skap komplementere røde gardiner, skjenker og andre små detaljer på kjøkkenet ditt.

Oransje og blå

Hvis du er en fan av dype blå farger og ønsker å innlemme dem i hjemmet eller bedriften din, kan kombinasjonen av dem med oransje toner understreke dens lyse fargeutbrudd. Du kan prøve å male rommet dypblått og inkludere oransje puter til sengen, lamper, skap og andre. Eksperimentering med forskjellige stiler er avgjørende i design.

Lilla gul-oransje og blå

Ønsker du et mer forfriskende rom og du har problemer med å velge riktige farger for å lyse opp rommet, kan du prøve kombinasjonen gul-oransje og blå-lilla farger. Disse fargene kan blåse nytt liv i tradisjonelt treverk og passer godt inn i vanlige oppholdsrom. Når du har å gjøre med mer mettede nyanser, vær oppmerksom på at fargene kan virke mer intense på veggene enn på tapen. En ting du alltid bør sørge for er å holde balansen mellom intensitetene til tonene du bruker.

Konklusjon

Å velge den perfekte interiørfargen vil ikke bare være basert på kompatibiliteten til fargene du har valgt, men også på rommets tema. Enten rommet du pusser opp eller bygger tar inspirasjon fra moderne eller moderne design, er det spesifikke farger som vil forsterke den rette stemningen du ønsker å formidle så snart du går inn i rommet.