Friday, July 19
Shadow

Kakerlakker i mat: Bør du være bekymret?


Hvis du finner kakerlakker i maten, tenk to ganger på å kaste den. Men matforurensning fra kakerlakker er et alvorlig problem. Disse skadedyrene kan spre sykdom og forurense maten med avføring og spytt. I noen tilfeller har kakerlakker til og med vært kjent for å bite mennesker.

Mens risikoen for å bli bitt av en kakerlakk er lav, er risikoen for å pådra seg en sykdom mye høyere. De med et sunt immunsystem opplever vanligvis ingen symptomer. Dette reduserer imidlertid ikke trusselen mot helsen din. Hvis du finner en kakerlakk i maten, ikke ta risikoen og kast den. Ring en skadedyrekspert fra KTA så fort som mulig dersom du oppdager et angrep.

Hvor farlig kan kakerlakker være i mat?

Kakerlakker er ikke iboende farlige eller i stand til å produsere skadelige stoffer fra kroppen. Imidlertid bruker de råtne eller uhygieniske gjenstander, som kan omfatte:

  • form
  • Råtten mat
  • Råtnende dyr eller insekter
  • Døde hudceller
  • Krakk

Stoffer kan dekke kakerlakker under navigering og forbruk av disse materialene. Som et resultat kan de inneholde bakterier, allergener, sopp, virus og sporer.

Hvis en kakerlakk vandrer gjennom serviset ditt, kan den ha utsmurt patogener gjennom hele måltidet. Etter å ha spist den forurensede maten, vil det farlige avfallet bli svelget gjennom munnen.

Kan du spise mat som er forurenset med kakerlakker?

Hvis du ikke legger merke til kakerlakksmuss i maten din, vil du ikke engang merke at de var der. Dessverre kan du ikke engang fortelle hvor mye bakterier som er igjen av en kakerlakk. På samme måte kan du ikke skille hvilke typer skadelige bakterier eller giftstoffer som er igjen.

En veldig sunn person er kanskje ikke lei av patogener og allergener som har kommet inn i kroppen hans. Kroppens forsvarsmekanismer kan bekjempe giftstoffer for å komme inn i systemet. En person er usannsynlig å oppleve noen bivirkninger og kan fortsette med livet. Dette resultatet er bare mulig hvis:

  • Kroppen kan med hell motstå patogenet.
  • De typer forurensninger som kakerlakker etterlater i maten din er ufarlige eller lettere å behandle av systemet ditt.

Men dette vil ikke skje med alle som har fått i seg kakerlakkforurenset mat. Du vet ikke hvordan kroppen din vil reagere før det er for sent.

Hva er de mulige sykdommene som kakerlakker bærer på?

I en studie utført av International Journal of Scientific Studies, ble det funnet at kakerlakker hadde en rekke sykdomsfremkallende bakterier, parasitter og sopp. De kan overføre hepatitt, kolera, tyfoidfeber osv. Men i de fleste tilfeller kan du oppleve symptomer som diaré, oppkast, influensa eller matforgiftning.

Det er verdt å merke seg at kakerlakker ikke aktivt forårsaker sykdom, men er bare passivt skadelige. De regnes som mekaniske vektorer og er kjent av den vitenskapelige verden som “passive”. Dette begrepet betyr at kakerlakker i seg selv ikke forårsaker noen helseproblemer. De fleste kulturer rundt om i verden spiser kakerlakker som en stift i kostholdet.

Kakerlakker på kjøkkenet ditt er imidlertid en annen historie. Det er lett å bli syk av patogenene disse insektene bærer på.

Les også: 5 måter å bli kvitt kakerlakker fra hjemmet ditt

Er kakerlakker i mat dødelige å svelge?

En kakerlakk kan komme inn i maten din uoppdaget i sterkt infiserte hjem. Å spise en kakerlakk er ikke farligere enn å spise krabbemat. Ikke vær redd. Dette betyr ikke umiddelbar død for enkelte individer.

Tarmsykdommer på grunn av inntak av mat som er forurenset av kakerlakker, er sjelden dødelige og uhelbredelige. En dødelig dose bakterier kan ikke konsumeres av kakerlakker.

Men hvis du har en infeksjon og nekter å søke behandling, kan tilstanden din bli verre. Du er mer sannsynlig å dø av sykdom på grunn av komplikasjoner enn av å innta patogener alene. Nedenfor er helserisikoen du kan oppleve ved å spise kakerlakkforurenset mat:

1. Kakerlakker i mat kan forårsake astma eller allergi

I tillegg til bakterier kan kakerlakker gi pustevansker hvis folk har astma. Dette er fordi overflaten av eksoskjelettet til disse insektene kan samle smuss og forverre symptomene. Hvis du er allergisk mot dander, kan du oppleve bivirkninger som elveblest, hoste, hevelse og pustevansker.

2. Kakerlakker i mat kan forårsake sekundær forgiftning

Kakerlakkkontrollprodukter kan være dødelige for mennesker. En kakerlakk dekket av insektmiddel fra agnfeller eller insektspray vil sannsynligvis krype over maten din. Giften kan gjemmes i maten når kakerlakken spiser den.

Hvis du bruker denne giften brukt gjennom en kakerlakk, kan du være i faresonen. Enda mer hvis du ved et uhell konsumerer hele skadedyret. Se etter symptomer på forgiftning som svimmelhet, forvirring, mangel på konsentrasjon og magesmerter.

Hva om du ved et uhell spiser forurenset mat?

Det er ikke kakerlakken som er faren, men bakteriene den bærer på. Det bør ikke resultere i umiddelbar død fordi de fleste bakterier vil ta litt tid å vise symptomer. Du vil ha nok tid til å håndtere det.

Se etter eventuelle magesmerter eller andre symptomer hvis du tror du spiser forurenset mat. Hvis smerte oppstår, kontakt lege umiddelbart.

Hva bør du gjøre når du finner en kakerlakk i maten?

Etter å ha sett kakerlakken, kast all mat som var forurenset. Fjern eventuelle andre matvarer som kan ha blitt berørt av feilen. Hvis du allerede ved et uhell har spist maten din, kan det hende du ikke blir syk med en gang. Gjentatt spising kan imidlertid føre til sykdom.

Hvordan holde maten trygg mot kakerlakker?

Det kan være vanskelig å fullstendig utrydde et angrep. Det er imidlertid mange måter å holde kakerlakker ute av mat. Sjekk ut trinnene for å holde kakerlakker i sjakk i denne artikkelen.

Siste tanker

Å finne kakerlakker i mat kan være alarmerende på grunn av helserisikoen. Hvis du trenger hjelp til å kontrollere menneskene i hjemmet ditt og hindre dem i å komme tilbake, er det bare å ringe oss. Vi er et team av spesialister som kan få jobben gjort ved å bruke 100 % giftfrie, trygge og miljøvennlige teknikker.