Tuesday, June 18
Shadow

Hvordan øke treningsmotivasjonen

Vi vet alle hvor vanskelig det noen ganger kan være å reise seg fra sofaen og trene.

Selv de minst kreative sinnene kan komme på en unnskyldning for å unngå å løpe. Utsettelse er et stort problem i fitness. Men mange mennesker skjønner ikke hvor lett det kan være å motivere seg selv til å ta en løpetur.

Hva om du kunne lure tankene dine til å tro at de faktisk ville trene?

Ved å bruke enkel psykologi kan du gjøre tankene dine om til din helt egen personlige trener! Gratis.

Sinnet ditt pleide å være din største barriere for å trene – kroppen din ønsket en løpetur, men du snakket deg ut av det. Nå kan sinnet ditt være din største motivator. Hvordan?

Treningsplan

Trinn én er å lage en plan. Før du i det hele tatt kan begynne å bruke psykologisk kondisjonering, må du lage en konkret treningsplan. Start med små, oppnåelige mål – for eksempel å ta en løpetur annenhver kveld i en uke.

Du må skrive planen din som en liste – og legge den et sted du vil se hver dag. Denne konstante påminnelsen om at du bør trene er viktig for konseptet med klassisk kondisjon som vi vil prøve å implementere i treningsrutinen din.

Bruk deretter positiv assosiering

Klassisk kondisjonering er et begrep gitt til den psykologiske effekten av stimulus-assosiasjon. Kanskje du har hørt om Pavlovs hunder – som kom for å assosiere mat med lyden av en bjelle, og til slutt slevet bare ved klokken. Klassisk kondisjonering krever at en nøytral stimulus gradvis blir nært forbundet med en stimulus som forårsaker en slags refleks hos motivet.

Etter hvert vil grensen mellom stimuli bli uklar i sinnet. Det endelige målet med klassisk kondisjonering er å overføre refleksen fra den andre stimulansen til den første (tidligere nøytrale) stimulansen.

Så hva er den nøytrale stimulansen i treningsplanen din?

Handlingen “å løpe”

For å oppnå effektiv motivasjon gjennom klassisk kondisjonering, må du finne en stimulans – som allerede forårsaker en reaksjon fra deg – og begynne å assosiere den med treningshandlingen.

For eksempel: favorittsangen din. Stopp med å lytte til favorittsangene dine – med mindre du trener. Pass på at du ikke hører sangen på noe annet tidspunkt. Gled deg til å høre på den mens du løper!

Etter en stund vil de samme følelsene du får NÅ når du hører favorittsangen din være assosiert med treningshandlingen.

Å løpe vil være en godbit – uansett om du hører på sangen eller ikke.

Selv om stimulansen til musikk er ideell for denne typen kondisjonering – fordi den er lett å kontrollere, og lett å assosiere med fysisk aktivitet – KAN du eksperimentere med andre typer stimuli også!

Kanskje du har en favorittskjorte som passer å løpe i. Kanskje du kan drikke din favoritt energidrikk på løpeturen.

Stimuli = mest effektivt

Husk at stimuli som er forbundet med fysisk aktivitet MENS du fullfører aktiviteten er de mest effektive. Jo mer intens forbindelsen er med den faktiske aktiviteten, desto mer effektiv vil den klassiske kondisjoneringen være. Og til syvende og sist, jo mer vil du elske å trene!

Til slutt, innse at mangel på motivasjon til å trene er noe som alle opplever.

Noen ganger må man bare starte, og det er først når man er ferdig med oppvarmingen at treningslysten kommer. Og noen dager kommer den ikke. Dah handler det bare om å stå igjennom og fullføre. Det er viktig å fullføre.

Men nå er du en av de få som kjenner hemmeligheten bak å overvinne utsettelse av trening.

Og du kan slå denne latskapen!

Gå nå ut og løp! (Eller gjør en annen form for trening du liker)